Olifanten in Hasselt

Cultuur

Wie in september de binnenstad van Hasselt op een originele manier wil (her)ontdekken kan dat doen door de Elephant Parade-wandelroute te volgen. Een 40-tal nepolifanten van 1m50 hoog worden beschilderd door nationale en internationale kunstenaars, waaronder een aantal B.L.’s (Bekende Limburgers) als Stijn Helsen, Stijn Meuris, Koen Vanmechelen en Piet Stockmans.

De Elephant Parade zet zich in voor het behoud van de Aziatische olifant, die met uitsterven is bedreigd. Na eerdere edities in Londen, Milaan en Singapore trekt de parade dit jaar door modestad Hasselt. Eerder legden designers als Tommy Hilfiger en Diane von Furstenberg al hun schilderkwaliteiten in de schaal om de Aziatische olifant te redden.
Na afloop kan je, met een goed hart en geweten, je eigen Stijn Helsen-olifant in huis halen op de veiling. Die vindt plaats op 8 november in de abdij van Herkenrode. De opbrengst gaat integraal naar The Asian Elephant Foundation. Voor wie al tevreden is met een kleiner exemplaar, zal er ook een Elephant Parade-winkel geopend worden midden in de stad.
Vanaf zaterdag 1 september tot 1 november in de binnenstad van Hasselt.

Info http://www.elephantparade.com

750 dagen geleden

door

0 reacties